Suzuki AC50/K50 L -74

Delar som blev över...

Suzuki K50 L -74 eller en AC50...

Genom åren så har man dragit på sig en hel del delar och då föddes tanken att man kunde kanske få ihop en till Suzuki. Eftersom jag har några andra modeller och saknar den tidiga K50 modellen med pärontanken. Hittade tank och oljetank via Tradera och framgaffeln via en kompis.

Efter att ha tagit bort färgen och all spackel så var bensintanken en katastrof, någon hade försökt rikta den med tryckluft och tyvärr lyckats med att deformera den, bucklorna var kvar men hela tanken var sned. Så just därför syftar rubriken på vilken modell det skall bli. Kan jag hitta en tidigare tank så kan det bli en 71-73:a eller om det går att rikta tanken så blir det en -74:a….

Sadeln är nytillverkad men numera såld men en till är under tillverkning. Ramen var en nyare modell så där har tankfästet flyttats.

Uppdatering 2021-05-11
Nu kommer denna moped att få en AC50 motor och då blir det inte längre en K50 utan ett hopplock och tanken är att denna ska bli en AC50. Denna modell som även kallades Scrambler, var en modell som inte togs in i Sverige. I Norge så fanns den och motorn är slidmatad och femväxlad.

Mer om historien hittar du på vår sida suzukimoped.se, där vi har sammanställt det mesta om Suzuki M12 och K50 modellerna.

Suzukimoped.se

Renoveringsbilder

Start med ram, bensintank och sadel

Rammodifiering med flyttat fäste för tank och sadel. Kapade bort fästet och flyttade det. De senare ramarna (efter 74) har fästet längre bak men den gamla inpressningen i ramen finns kvar på de senare ramarna så det är bara att kapa bort fästet och flytta fram det till inpressningen och svetsa dit det.

Med fästet på rätt plats så tillverkades en ny sadelbotten som provades ut på ramen. Sadeln fick sen en ny dyna och klädsel, numera är den såld men en ny är under tillverkning.

Tanken är som sagt en mardröm vilket bilderna visar. Innan färgen togs bort så såg den faktiskt riktigt hyfsad ut men när färgen och spacklet togs bort så var den ingen höjdare. Är det någon som kan tänkas vilja sälja en hyfsad tank så är det bara att maila: info@oldmanswampgarage.se

Mer bilder inom kort