Sadeltillverkning - sadelrenoveringar

Suzuki K50 & AC50

Sadeltillverkning K50 & AC50 71-74

På grund av att det är näst intill omöjligt att hitta sadlar till tidiga Suzuki så har vi tagit fram en helt nytillverkad sadel till tidiga K50/AC50. Allt för att likna originalet så bra som möjligt. Vi kan också ta åt oss att renovera din dåliga sadel till alla K50 och M12:or (om den inte är utom all räddning).

Då intresset var stort så finns det en möjlighet att vi kan ta fram fler framöver.

Tillverkad i 1mm stål, sadelbotten har samma profil som originalbotten. Alla fästen och klädselclipsen som original.

TIG-svetsad botten. Fästen svetsade med mig.

Nytillverkat främre fäste. Detta fäste är som regel alltid bortrostat eller defekt på de flesta äldre mopederna, det är samma främre fäste även på nyare sadlar från 75

Färdig sadelbotten innan klädsel. Alla hål och klädselclips placerade efter originalet. Ett avsteg vi gjort är att gummidämpningen (2 st.) görs av naturgummi som limmas på plats (ej med på bilden).

Här syns rillorna som överensstämmer med originalets pressningar. Slutligen så pulverlackas allt för bästa rostskydd.

Färdig sadel med nitar på plats. Dynan tillverkar vi av Polytex som används bland annat där det behövs en produkt som ger väldigt hög bärighet eller som grund under annat mjukare skum. När dynan har rätt form så får den ett lager tunnare kallskum innan klädseln är på plats. Klädseln sätts på plats med kontaktlim och clipsen på undersidan.

Renovering och omklädning av sadel

Renovering av sadlar, främst Suzuki’s äldre modeller från M12 till K50 fram till -78. För de som har en nyare modell så finns det färdiga sadlar att köpa direkt av mopedhandlarna. Det är modellen med hård bakdel. En sadel som är lite knepig att hitta är den till K50M (75-76) som har en lite annan profil på dynan. Vi har tillverkat några 75/76 dynor som man kan köpa en färdig klädsel till. Enligt vår erfarenhet så passar inte den klädsel man köper idag så bra på originaldynorna och därför tillverkar vi nya dynor. Ofta så är dynorna så pass nedsuttna så man behöver stoppa om dynan i vilket fall som helst. Vi kan även hjälpa er med andra sadlar som t.ex. ”späckhuggaren”.

Customsadlar

Önskar ni en helt egen look på sadeln så kan vi även göra customsadlar efter er ritning eller att vi tar fram designen. Från tillverkning av en ny botten, ny dyna och klädsel.

Sadelbotten tillknackad i 1 mm plåt

Fjädrar från en Brooks-cykelsadel

Dyna i polytex och svart skinnklädsel.