Suzuki K50 M -75

Lip Maroon

Historien om ett par NOS sidokåpor

Allt startade med att jag såg en annons om en som skulle sälja en ljuddämpare till en Suzuki M12 som jag just då letade efter. Tog bilen till Långshyttan och kom fram till en garageuppfart där det låg fullt med prylar till Suzuki K50, bland annat en tidig pärontank och en massa annat godis.

Tanken var tyvärr redan såld men när jag sa att jag var intresserad av K50-prylar så visade han ett par NOS-kåpor i Lip Maroon liggandes i originalpåsarna! Då fick man bita sig i tungan och fråga lite avmätt om de var till salu. Javisst sa säljaren.

Frågade om han hade fler NOS-delar. Då plockade han fram en NOS-ljuddämpare i originalpåse och sa att den också var till salu. Vid det laget så hade man svårt att hålla sig så jag sa bara att den tar jag också.

Ljuddämparen till M12:an då? Tyvärr så var det till en K11 men den fick åka med den också.

Nu återstod det att hitta en K50 M bara…Då ställde kompisen upp och sålde sin K50M, Visserligen var det bara skrot men det var ju en början i alla fall.

Mer om historien hittar du på vår sida suzukimoped.se, där vi har sammanställt det mesta om Suzuki M12 och K50 modellerna.

Suzukimoped.se

Renoveringsbilder

Kommer inom kort