Monark Monarscoot -60

Med fluffig sadel och aphäng

Om mopeden

Hade letat ett tag efter en Monarscoot och fick napp på en risig 60:a sommaren 2016. Mopeden fanns i Eskilstuna så jag åkte på vinst och förlust och hoppades att det skulle vara något att ha. Väl på plats så låg motorn i en låda bredvid så någon provtur var bara att glömma. Efter lite prutning och en extra motor så slog jag till.

Väl hemma så ställdes den undan i ett förråd och föll väl lite i glömska. Sommaren 2019 i juni så plockade jag fram den för att se vad man kunde göra med den. En ILO motor plockades ihop och skruvades dit. Mopeden var sliten på rätt sätt så all plåt rengjordes med avfettning och sen kördes den över med svinto och rubbing. Nu var det bara ett aphäng som fattades. Hade lite gamla styren som låg och skräpade så dessa fick bli delar till ett nytt aphäng som svetsades ihop. Lite eldragning sen var det bara att åka.

Efter ett tag så var det dags att sälja för att göra lite plats i garaget så det åkte ut en annons på Blocket och det tog inte många dagar för den att säljas. Den köptes av en yngre förmåga från Falun.

Monark Monarscoot -60

  • 2vxl Ilo Trampmotor
  • Toppfart 30 km/h vid gynnsamt väder…